Treceți la conținutul principal

TABARA sau Clash Royale?

Uitandu-ma la pozele din Tabara pe care am organizat-o in aceasta vara ma gandeam, sa va spun de ce este atat de importanta o tabara pentru copii. Evident ca in casti se aude Sandra, sunt un mare fan.
Noi suntem la inceput de drum cu organizarea de tabere sportive pentru copii. Anul viitor ne dorim sa organizam 2 sesiuni diferite atat ca si activitati cat si ca locatii.
Asa ca fiti pe faza! Locurile sunt cam 20% ocupate deja! Multumim pentru incredere :)

Taberele sunt distractive in general. Unii abia asteapta sa plece de acasa sa faca si altceva, altii sunt fortati sa mearga in tabere si atunci nu este tocmai placut.

 Diversitatea:

Tabara nu face altceva decat sa conecteze copiii si ii ajuta mai mult decat se vede din prima. 
Copiii in cele 6, 7 zile intercationeaza cu o multime de oameni din locuri diferite. Profesorii, Instructorii, Voluntarii servesc un model vertical, un model pozitiv si musai trebuie sa lase o impresie buna copiilor, pentru a fi vazuti "prieteni". Este esentiala o colaborare "la aceelasi etaj" (O relatie de prietenie si respect. Nicidecum o relatie de profesor/elev. Eu sunt profesorul si tu faci exact ce iti spun intotdeauna! Trebuie si o libertate de exprimare, pentru dezvoltarea creativitatii)

Stima de sine:

In tabara nu este bine sa fie prin apropiere tata si mama. Nici macar dialogul la telefon nu este tocmai cea mai buna metoda. Sa nu fiu inteles gresit. Gata! Am venit in tabara si se rupe legatura dintr-o data cu parintii si bunicii. Nu! Copilului trebuie sa i se explice ca va merge in tabara si va avea o multime de activitati sportive, de arta, de cultura, drumetii, etc.
 Ei in saptamana aia sunt pe cont propriu, iar acest lucru ii incurajeaza sa actioneze si sa aiba incredere cand isi fac prieteni noi.
Potrivit unui sondaj, 92% dintre copiii care participa in tabere spun aceasta i-a ajutat sa aiba o parere buna despre ei, crescandu-le astfel stima de sine.

 Independenta:

Mersul in tabara- este o modalitate buna de a incuraja auto-dezvoltarea si de asemenea, independenta. Copiii invata sa aiba grija de ei insisi, cu indrumare din partea profesorilor.
Desi sunt stabilite programele si orele de culcare, copiii inca mai trebuie sa se pregateasca pentru ora de somn, sa isi faca patul, sa aiba grija de igiena personala si sa gaseasca drumul spre sala de mese. Copiii care sunt prea atasati de mama si tata pot invata cum sa aiba incredere in ei insisi si asta ii va ajuta in toate domeniile in viitor.

Drumetii in aer liber:

Dupa cum stim cu totii, copiii din pacate nu mai au activitati in aer liber. Fie din cauza programului de la gradinite/scoli/loc de munca, unii parinti nu sunt de conceptul sa iasa cu copii afara mai mult. Ba ca ploua, ba ca bate vantul, ba ca e soare...
Ei bine tabara vine cu o alternativa buna si utila. Drumetii pe munte, alergare pe dealuri, activitati diverse in aer liber. O prietenie de durata intre copil si natura.

Macar pentru zilele petrecute in tabara copiii sa nu aiba acces la telefoane, laptopuri, tablete si alte minunatii moderne. Dupa o drumetie de peste 5 ore, unii copii au fost foarte suparati si mi-au spus ca tabara asta este "naspa". De ce? i-am intrebat eu. Pentru ca nu ne putem juca Clash Royale sau pur si simplu sa stam pe internet. Nuuu se poate! Pana la urma am gasit impreuna activitati si toata lumea a fost multumita.
Tabara ajuta copiii sa fie iar copii. Fara tehnologii moderne, sa fie ei intre ei, sa discute, sa rada, sa alerge si sa-si umple memoria cu ceva pacut.

Tabara ofera amintiri placute, amintiri pe care un copil nu le va uita multa vreme. Noi am venit cu o alternativa realizand un jurnal de tabara, In fiecare zi, copiii desenau ce le placea cel mai mult din ziua respectiva.
In concluzie: In tabara fara vorbit de 3 ori pe zi la telefoane, fara tablete, laptopuri. Sa fim prieteni cu natura, sa fim prieteni intre noi, sa comunicam si sa ne uitam unul la altul! 
Va asteptam in TABERELE MINUTE DE MISCARE 2018!!!




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adrian MUNTEAN Jr.

Am revenit dupa publicitate. Pentru ca imi place sa fiu altfel, nu voi posta nimic despre pantofi, cizmulite si Mos Nicolae. Desi Sfantul Nicolae merita mult mai multa atentie decat primeste. Sfantul Nicolae este, probabil, cel mai cunoscut si iubit sfant al Bisericii noastre, si nu numai. Popularitatea de care el se bucura se datoreaza in primul rand generozitatii sale fata de cei saraci si nevoiasi. Este foarte bine ca daruiti in perioada asta. Doriti sa fiti mai buni si sa ajutati. Oare in februarie copiii bolnavi, oamenii batrani nu au nevoie de nimic? Intreb doar! Ei trebuie ajutati si in luna martie de exemplu, nu doar in decembrie. De aia s a inventat BURSA MINUTE DE MISCARE. Va rog ajutati-ma sa-i ajutam! Detalii pe adresa de mail: contact@minutedemiscare.ro La multi ani plini de bucurie celor care poarta numele de Nicolae si derivatele cu pricina:) De ce Adrian Muntean Jr? Nu este vorba despre celebrul serial DALLAS:))) Nici macar de Stefan Banica Jr. Sunt si eu

T R E I

Din moment ce nu este miezul noptii nu am absolut deloc inspiratie de mare gazetar. Ascult Colinde Bizantine, ca doar suntem in prag de Ajun. Vin acasa intr o seara in aceasta saptamana de la sala, obosit, cu sutele de copii si exercitii si jocuri in cap. Intru in casa. Copiii danseaza, sar, fericire mare, mare..si tineau ceva la spate. Intr un final imi arata niste BOTOSEI:))) Punem punct rubricii noastre. Revenim dupa publicitate! Emotii si bucurii am simtit inainte de Nasterea Lui Iisus..am primit un cadou tare fain si de suflet! Exact ca in titlul acestui text:))) TREI Oare ce sa fie? Sa rezolvam impreuna problema de matematica. Daca avem 2 si acum mai vine unul? Inseamna ca vor fi 3, nu? Exact!!! Sa fim fericiti cu totii si sanatosi. Va doresc sa fiti buni, sanatosi, fericiti si va multumesc pentru acest sezon tare bun.. Sa ne revedem cu bine si cu bune! P.S.: STEAUA noastra a aparut :)

In atentia PARINTILOR-Prima parte

Vor urma cateva episoade special realizate pentru parinti. Ca sa nu luati tot ce nu trebuie de pe facebook. Noi am stat de vorba cu un specialist. Este vorba despre Edith Munteanu , psiholog. Am aflat multe lucruri benefice si le vom imparti in cateva episoade. Episodul 1: Adrian Muntean : Din punct de vedere psihologic, care este varsta potrivita pentru intrarea unui copil in sala de sport (activitati sportive)? Edith Munteanu : Copiii ar putea sa fie partasi la o activitate sportiva, sau sa se afilieze unui club sportiv, cand si parintii isi doresc lucrul acesta si copiii simt nevoia sa faca sport. Este foarte important ca in fazele incipiente ale achizitionarii acelor deprinderi motorii fine sau mai grosiere ale sportului respectiv, parintii sa serveasca un rol de model pentru copiii lor. Este esential in ceea ce priveste perceptia copilului in achizitionarea acelui sport. Daca copilul il va percepe pe parinte ca fiind acolo si sustinandu-l, lucrul acesta ar putea sa motive